PLANINSKO DRUŠTVO LOGATEC vabi na pohod naKoča Draga Karolina na Velikem Snežniku | Kam za vikend

VELIKI SNEŽNIK (1796 nmv)

ODHOD: 4.11.2023 ob 6.30 uri (Parkirišče Spar Logatec)

OPIS: Naše izhodišče bo parkirišče planinski dom Sviščaki (1242 nmv), kjer se bomo usmerili proti vrhu Velikega Snežnika (1796). Pričeli bomo hoditi po cesti vse do travnika, ki ga prečkamo, na drugi strani pa zapustimo cesto in hodimo po travnatem pobočju v smeri Snežnika. Že po nekaj minutah hoje ponovno pridemo na cesto in ji sledimo do križišča, kjer nadaljujemo po levi cesti. Cesta nas nato po nekaj deset korakih pripelje do parkirišča pri kapelici.
Tu nas smerokaz za Snežnik usmeri na kolovoz, ki se zmerno vzpenja skozi gozd. Po 15 minutah se kolovoz nekoliko spusti in preči gozdno cesto. Na drugi strani ceste se ponovno začne vzpenjati, nato pa strmina popusti. Kolovoz nas nato mimo križa pripelje na gozdno cesto, kjer je razpotje. Nadaljujemo po cesti, ki nas po 15 minutah pripelje do mesta, kjer se cesta konča. Tu se nam odpre lep pogled proti vrhu Snežnika. Na tem mestu si bomo vzeli kratek postanek za počitek in uživanje lepot. Smerokaz nas nato usmeri na stezico, ki se vzpenja med rušjem v prečnici pod Malim Snežnikom. Vse bolj razgledna pot pelje na greben, mi pa nadaljujemo desno in v desetih minutah dosežemo zavetišče na Snežniku. Vrh Snežnika je še nekaj korakov višje.

ČAS HOJE: hoja z vsemi postanki 5h skupaj

ZAHTEVNOST: Lahko označena pot, kondicijsko ne zahtevna pot (554 višinske razlike)

POTREBNA OPREMA: Vremenu primerna  planinska oblačila, planinski čevlji z dobrim podplatom, pohodne palice kdor jih uporablja, hrana ter pijača iz nahrbtnika, ker koča v tem letnem času ne obratuje, možnost hrane in pijače po vračilu v planinskem domu Sviščaki, plačana članarina PZS 2023

PREVOZ: Vožnja do izhodišča z osebnimi avtomobili 

PRIJAVA: Izlet bo vodil Bašek Sebastjan, njegova prva pripravniška tura. Prijave na tel.040869166 ali sebabasek@gmail.com (prijave do 2.11.2023), število prijav je omejeno.


Ni komentarjev:

Objavite komentar