Jezerski stog (2040 m) in Ogradi (2087 m)

 Planinsko društvo Logatec vas v soboto, 21. 10. 2023, vabi na turo na bohinjske planine.

Naše izhodišče bo planina Blato, kamor se bomo pripeljali. Iz parkirišča se bomo usmerili na lovsko pot, ki pelje na planino Krstenica, 1620m. Po krajšem postanku nadaljujemo pot naprej z nekaj krajšimi vzponi in spusti pod pobočji Krsteniškega (Malega) in pozneje še Jezerskega Stoga.Po približno pol ure hoje od planine Krstenica pa nas pot pripelje v travnat svet opuščene planine Jezerce. S planine Jezerce nadaljujemo desno po markirani poti, ki se začne strmeje vzpenjati čez travnata pobočja. Po 40 minutah nadaljnje hoje pa nas pot pripelje na Jezerski preval, s katerega se nam odpre lep pogled proti Triglavu. Od tu se pot strmo vzpenja in nas v 5 minutah nadaljnje hoje pripelje na zelo razgleden Jezerski Stog, 2040m. Po počitku se vrnemo po poti pristopa do planine Jezerca in nadaljujemo proti Lazoviškemu prevalu in naslednjemu vrhu - Ogradi, 2087m. Ograde bomo prečili in se spustili na drugo stran proti planini V Lazu in od tam nadaljevali čez Planino pri jezeru do našega izhodišča, Planine Blato.

Tura je kondicijsko zahtevna, pot po grebenu je mestoma izpostavljena in ni za vrtoglave. Skupne hoje bo za dobrih 7 ur.

Oprema primerna vremenu in dobra planinska obutev, zaželjene pohodne palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika, koče so v tem času že v zimskem spanju.

 Odhod iz Logatca ob 6. uri s parkirišča Krpan. Ob zadostnem številu prijavljenih nas bo na Gorenjsko odpeljal kombi. V primeru slabega vremena, tura odpade.

Prijave do četrtka, 19. 10. 2023, na tel.040 500 163 ali na tina.korenc@gmail.com

Vodnica Tina Korenč


  

Ni komentarjev:

Objavite komentar