KRNČICA 2142 m

nedelja, 18. 6. 2023

ob 5h, parkirišče za Krpanom

prijave do 16. 6. 2023 - Tina Korenč

Krnčica je vrh v slemenu, ki poteka od Bovca do Krna. Pravzaprav je Krnčica Krnov severozahodni greben. Udobno je dostopna po starih vojaških poteh, z visokim izhodiščem iz planine Zapleč, 1201m. Z vrha so ob jasnem vremenu prvovrstni razgledi na vse strani. 

Ne glede na višino izhodišča pa nas do vrha čaka dobre tri ure dokaj strme poti. Sestopili bomo do širokega sedla Vrata in po uhojeni stezi na grebenu mimo vrhov Vršič, Vrh Ruš, Oblo Brdo do planine Zaprikraj. Od tam pa do planine Zapleč in naprej do parkirišča.

Tura ni tehnično zahtevna, je pa kondicijsko naporna, za vzpon bomo potrebovali dobre tri ure, se povzpeli skoraj 1000 višinskih metrov in še dobre tri ure za krožni sestop. Med potjo ni koče, zato bo malica iz nahrbtnika, ne pozabite na dovolj pijače, vode in izotonični napitek. Večji del pohoda poteka čez planine in greben, zato ne pozabite na sončno kremo in pokrivalo. Ostala oprema in oblačila vremenu primerna. 

Odhod iz Logatca v nedeljo, 18. 6. 2023, ob 5 uri. Parkirišče za Krpanom. Povratek pozno popoldan.

Obvezne prijave zaradi organizacije prevoza do petka, 16.6.2023, na tina.korenc@gmail.com ali tel.št. 040 500 163.Se vidimo.Ni komentarjev:

Objavite komentar