KRIŠKI PODI  3. 9. – 4. 9. 2022


V soboto, 3.9.2022, se bomo zbrali ob 5 uri zjutraj na že znanem mestu za Krpanom. Odpeljali se bomo proti Mojstrani, v dolino Vrata, na naše izhodišče. Vrnili se bomo v nedeljo, 4.9.2022

Prvi dan sta naša cilja Stenar, 2501m in Križ, 2410m

Na Stenar se bomo podali po najprej označeni stezi, ki vodi do Bivaka IV, ampak preden pridemo do njega, bo naša pot zavila levo pod pobočja Stenarja, strmo proti Stenarskim vratcem. Po sestopu iz Stenarja bomo odšli do Pogačnikovega doma na Kriških podih in po malici na naš 2. vrh, Križ. Iz Križa pa bomo sestopili v dolino mimo Bivaka IV. Hoje bo približno 9 do 10 ur. Pot na Stenar in Križ sta zahtevni planinski poti, predvsem pa časovno dolgi. Dan se bo končal v Aljaževem domu v Vratih, kjer bomo prenočili.

Drugi dan pa bo naš cilj Vrtaška planina in Vrtaško sleme, 2077m. Gora se nahaja nad Mojstrano, in na vrhu je super razgled na bližnjo Kukovo špico in ostale vrhove nad dolino Vrata. Pot na Sleme  do Vrtaške planine  je razmeroma strma in vodi skozi gozd. Po uri in pol strmina popusti, odprejo se lepi razgledi in do vrha Slemena vodi razgibana, nenevarna pot čez travnik in po grebenu. Tu koče ni, tako da vsa hrana in malica iz nahrbtnika. Pot tehnično ni zahtevna, je pa kondicijsko naporna. Hoje bo za približno 8 ur.


Odhod:   3.9.2022 ,ob 5uri, z lastnimi avtomobili S tržnice za Krpanom

Prihod domov: nedelja, 4.9.2022, pozno popoldan.

Oprema: običajna planinska oprema, dobri hribovski čevlji, vetrovka, kapa, rokavice, obvezna čelada, priporočljive palice,  spalna vreča po potrebi, obvezna planinska kartica in osebni dokument. 

Obvezne prijave do torka ,30.8.2022, na mail: tina.korenc@gmail.com ali sms na 040 500 163



Ni komentarjev:

Objavite komentar