OSNOVE ZIMSKEGA POHODNIŠTVA -TEČAJ

Planinsko društvo Logatec vas vabi na tečaj Osnove zimskega pohodništva, ki ga organiziramo v sodelovanju z izkušenim gorskim vodnikom. 

Podrobnosti: V soboto in nedeljo (8.- 9.01.2022) organiziramo osnovni zimski tečaj za vse, ki ste se pričeli spogledovati s hojo v hribe v zimskih razmerah. Sam tečaj bo potekal na Zelenici. Tečaj bo sestavljen iz praktičnega dela (sobota) in ga bomo začinili z vzponom (nedelja) na vrh, ki jih v okolici koče na Zelenici ne manjka. Pridobljeno znanje boste lahko uporabili tudi v praksi. 

Na samem tečaju boste spoznali: - Običajno gorniško opremo, ki jo potrebujete v zimskih razmerah - Uporabo derez, cepinov in lavinskega trojčka (žolna, sonda in lopata) - Seznanili se boste s pravilnim nakupom derez, cepinov, lavinskega trojčka - Pripravo na samo turo - Ukrepanje ob nesreči.

 Vsem udeležencem tečaja sporočamo, da si opremo lahko sposodite na samem tečaju, v kolikor je nimate (ne jo kupovati). Prav je, da opremo najprej spoznate in potem greste v sam nakup. 

Cena tečaja je 75 eur po osebi, v ceno tečaja ni vključeno spanje in hrana v koči (polni penzion). Lahko koristite tudi turistične bone. 

Če ne bo bistvenih sprememb glede epidemiološke slike, potrebujete veljaven PCT in pa plačano članarino PZS za tekoče leto. 

Prijave do 29.12.2021 oz. do zasedenosti mest (10) na tel. št. 040 500 163 Tina Korenč ali tina.korenc@gmail.com.

Ni komentarjev:

Objavite komentar