Dobrča in Šentanski vrh, 1635m


Planinsko društvo Logatec vas v soboto, 13. 4. 2024, vabi na pohod na Dobrčo in Šentanski vrh, od koder je lep razgled na del Julijskih Alp, ter del zahodnih in osrednjih Karavank. Dobrča je 1634m visoka gora, ki se nahaja med Begunjami in Tržičem.

Naš pohod bomo začeli v Bistrici pri Tržiču, proti vrhu se bomo usmerili na pot po robu, imeli bomo postanek na Lešanski planini, od tam pa se bomo usmerili na vrh Dobrče in nekaj minut oddaljen Šentanski vrh. Z vrha se bomo spustili do Koče na Dobrči za krajši postanek, nato bomo pot nadaljevali po Slovenski planinski poti do planine Prevala, kjer pripravljajo slavne štruklje s čokolado Milko. Po postanku je pred nami še Bornova pot skozi tunele do Ljubelja, kjer se naš potep zaključi.


Pot ne bo tehnično zahtevna, je pa potrebna dobra telesna pripravljenost, ker bo kar nekaj strmih odsekov in celotna pot nam bo vzela dobrih 7 ur hoje.


Odhod iz Logatca v soboto, 13. 4. 2024, ob 6 uri zjutraj iz tržnice pri Krpanu, prihod v Logatec v poznih popoldanskih urah.

Oprema običajna planinska, dobra pohodna obutev, možnost hrane in pijače tudi v kateri izmed koč.

Priporočljive pohodne palice, sončna krema, sredstvo proti klopom.


Prijave do četrtka 11.4. oz. do zasedenosti prostih mest zaradi organizacije prevoza, na voljo imamo en kombi.

Prijave na tina.korenc@gmail.com, pohod vodi Tina Korenč.



Ni komentarjev:

Objavite komentar