PONOVNO AKTIVIRANJE PLANINSKIH DEJAVNOSTI V DRUŠTVU

Ukrepi v zvezi z epidemijo se rahljajo, zato se bodo začele odvijati naše dejavnosti v zvezi z organiziranimi pohodi. Nekatere predvidene dejavnosti bodo izvedene v drugačnem terminu, kot je bilo prvotno objavljeno v letnem koledarju, nekatere pa bodo tudi odpovedane. Med te sodi treking po Cresu.
Vsi se bomo morali držati pravil, ki bodo trenutno veljavna. Trenutno je na strani Planinske zveze Slovenije https://www.pzs.si/novice.php?pid=14335 objavljeno sledeče glede izvajanja skupinskih izletov:

Priporočila za izvajanje skupinskih izletov
  1. Velikost skupine določa narava planinske dejavnosti. V večjih skupinah je težje obdržati priporočeno varnostno razdaljo, zato to upoštevajte pri načrtovanju.
  2. Udeležence posebej opozorite, da v kolikor imajo znake bolezni ali so bili v stiku z osebo za katero obstaja verjetno okuženosti, da se udeležbe odpovejo.
  3. Svetujemo lasten prevoz. Pri uporabi javnega prevoza ali avtobusnega prevoza upoštevajte navodila, ki jih za to področje predpiše NIJZ. V primeru avtobusnega prevoza upoštevanje ukrepov, ki bodo veljali za javni promet7
  4. V primeru obiska koče upoštevajte spremenjen režim delovanja ter omejitve in varnostne ukrepe pri prenočevanju. Nočitve skupin obvezno predhodno rezervirajte. Oskrbniki so ob teh ukrepih še dodatno obremenjeni, zato prosimo za razumevanje in pozitivno vzdušje.
  5. Izogibajte se rokovanju, objemanju, pitju iz steklenice drugega ...
  6. Udeleženci naj uporabljajo lastno opremo. Skupna oprema se pred uporabo razkuži v skladu z navodili proizvajalca.
  7. Opremo nahrbtnika dopolnite z razkužilom, lateks rokavicami in masko in na to opozorite tudi udeležence


Priporočila ne preprečujejo okužbe, zmanjšajo pa možnost, da do tega pride!

Veselimo se ponovnega snidenja, prva priložnost bo 31.5.2020 na pohodu po Logatcu oziroma njeni okolici.(glej sledečo objavo). Tudi o ostalih dejavnostih boste obveščeni na blogu , kdor pa  je posredoval svoj elektronski naslov, pa tudi prek Maila.

Ni komentarjev:

Objava komentarja