torek, 09. februar 2016

SRBIJAod 20. - 24. 6. 2016


Planinsko društvo Logatec in agencija Balkanika
organizirata planinski izlet v
SRBIJOSRBIJA
1. DAN: ponedeljek, 20.06.2016
Odhod predvidoma ob 04.00. Vožnja po avtocesti mimo Zagreba in Beograda do Paraćina, kjer zapustimo avtocesto in nadaljujemo z vožnjo do Gamzi grada - nekdanjega rimskega mesta ʺRomulianaʺ, ki je od leta 2014 po zašito UNESC-a. Sledi voden ogled, nato vožnja do Knjaževca. Nastanitev, večerja in nočitev.
2. DAN: torek 21.06.2016 (4 ure hoje)
Zgodnji zajtrk. Vožnja do izhodišča za pohod na najvišji vrh Srbije - Miđor (2169m). Po osvojitvi vrha vrnitev na izhodišče, osvežitev ter vožnja do Kruševca. Panoramski ogled. Nastanitev, večerja in nočitev.
3. DAN: sreda, 22.06.2016 (4 urni pohod)
Po zajtrku vožnja do enega izmed najlepših kanjonov v Srbiji - kanjona reke Morave. V bližini planinskega doma Kablar zapustimo avtobus in se v spremstvu lokalnega vodnika podamo na predvidoma dve urni pohod na vrh Kablar (889m), po mnenju mnogih najlepšo razgledno točke v Srbiji, ki ponuja zares impresiven pogled na kanjon in okolico. Razen po izjemni naravni lepoti in bogastvu flore in favne predel slovi po številnih srednjeveških samostanih, ki so po kulturni in duhovni vrednosti takoj za Fruškogorskimi, zato kraj imenujejo tudi »Mala srbska Sveta gora«. Po osvežitvi spust do samostana Nikolije z cerkvijo Sv.Nikole, od koder se bomo po ogledu s splavom vrnili na izhodišče. Vožnja do Valjeva, mesta ob reki Kolubari, ki je ime dobilo po legendarnih »valjaricah« - valjih za izdelavo platna. Nastanitev, večerja in nočitev.
4. DAN: četrtek, 23.06.2016 (4 urni pohod)
Zajtrk. Vožnja do predela, ki se imenuje Divčibare. V spremstvu lokalnega planinskega vodnika se bomo povzpeli na najvišji vrha pogorja - Crni vrh (1096m). Po osvojitvi vrha spust v Kosjerić. Osvežitev, nato vrnitev v Valjevo. Večerja in druženje s tamkajšnjimi planinskimi prijatelji. Nočitev.
5. DAN: petek, 24.06.2016
Po zajtrku sledi ogled najstarejše zgradbe v mestu - »Muselinovega Konaka« iz 1804 leta, ter zanimive muzejske zbirke imenovane »Tretja dimenzija preteklosti, pogled iz prihodnosti«. Vožnja proti domu. Predviden prihod v poznih večernih urah.
CENA: 265€ (pri udeležbi min 35 oseb)
Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- 4x polpenzion v hotelih in penzionih/*** nacionalne kategorije,
- 1x vožnjo s splavom po Moravi,
- vse zunanje oglede po programu,
- vse vstopnine in spremstvo lokalnih ter planinskih vodnikov,
- turistično pristojbino,
- stroške priprave, organizacije in vodenja potovanja.

Prijave do 19.2.2016 v društvu ali na telefon 041 564 757. Prijave so obvezne zaradi organizacije, ker program ni v rednem razpisu Balkanike. Podrobnejše informacije na društvu ali na internetu  pdlogatec.blogspot.com. Možno je plačilo po obrokih.


Ni komentarjev:

Objavite komentar